Вино Кот де Прованс Екс рожеве сухе 0.75 л

Код товару: | 13343 |
---|---|
Категорія | Вино |
Об `єм | 0.75 л |
Сорт винограду | Гренаш , Сенсо , Шираз (Сіра) |
Бренд | AIX |
Країна | Франція |
Тип | AOP |
Вид | Сухе |
Колір | рожеве |
Рік врожаю | 2020 |
Зона виробництва | Кот де Прованс |
Опис | «Aix» — легкое, сбалансированное и освежающее сухое розовое вино в типичном стиле Прованса. Для его создания используется купаж виноградных сортов Гренаш, Сира и Сенсо, выращиваемых на виноградниках неподалеку от Экс-ан-Прованс. Треть виноградного сусла получают методом самотека, что придает напитку глубину и насыщенность фруктово-ягодных оттенков. Ферментация протекает при контролируемой температуре. Вино рекомендуется подавать на аперитив, а также в качестве дополнения к блюдам средиземноморской и азиатской кухни. |
- У відділення Нової пошти
- Адресна доставка Новою Поштою
- Самовивіз з магазину в Одесі

Aix
Maison Saint Aix - одне з найбільших винних господарств у регіоні Coteaux d'Aix-en-Provence з більш ніж 135-річною історією. Пристрасний любитель вина та шанувальник виноробства, Ерік Курве, придбав маєток «Domaine de la Grande Seouve» у самому центрі апелласьону. Його метою було створення тут виняткових рожевих вин із неповторним характером.AIX — нова зірка Провансу
«Aix» - легке, збалансоване та освіжаюче сухе рожеве вино у типовому стилі Провансу. Для його створення використовується купаж виноградних сортів Гренаш, Сіра та Сенсо, які вирощуються на виноградниках неподалік Екс-ан-Прованс. Третина виноградного сусла отримують методом самопливу, що надає напою глибини та насиченості фруктово-ягідних відтінків. Ферментація відбувається при контрольованій температурі. Вино рекомендується подавати на аперитив, а також як доповнення до страв середземноморської та азіатської кухні.
Історія «Maison Saint Aix»
Maison Saint Aix - одне з найбільших винних господарств у регіоні Coteaux d'Aix-en-Provence з більш ніж 135-річною історією. Пристрасний любитель вина та шанувальник виноробства, Ерік Курве, придбав маєток «Domaine de la Grande Seouve» у самому центрі апелласьону. Його метою було створення тут виняткових рожевих вин із неповторним характером. Maison Saint Aix розташована в мальовничому місці, де Поль Сезан і Вінсент Ван Гог написали свої найвідоміші картини. Сьогодні у розпорядженні підприємства знаходиться 75 га виноградників, що знаходяться на плато на висоті 400 метрів над рівнем моря.
Про виноробний регіон Прованс
Прованс - виноробний регіон, обдарований казковим кліматом, що є ідеальним не тільки для людей, але й для винограду. Тут багато сонця, невелика кількість дощів, теплі дні, а вечори — прохолодні. Середземноморський клімат і знамениті містралі (потужні прохолодні вітри) зберігають виноградники у потрібній сухості та поза небезпекою від різних шкідників. У Провансі багато пологих схилів, які чудово підходять для виноградників, і багата різноманітність ґрунтів. Всі перелічені особливості - від клімату до ґрунтів - роблять стиль вин Провансу унікальним і впізнаваним.
Рожеві вина, що виробляються в Провансі, надзвичайно різноманітні. Це пояснюється чималою кількістю дозволених для виробництва сортів винограду, різним співвідношенням їх в асамбляжі та різними природно-кліматичними умовами в мікрорегіонах.
Апелласьони Провансу
Виноробний Прованс складається із 8 головних апелласьонів AOP. Як і інших виноробних регіонах апелласьони мають певну ієрархію.
Cotes de Provence - найпопулярніший апелласьйон. Тут зосереджено близько 75% всього виробництва прованських вин, а понад 80% вин Кот-де-Прованс – рожеві.
Coteaux d'Aix-En-Provence - займає друге місце за величиною, а також найбільше схильний до впливу містралей.
Bandol, Cassis та Bellet – відомі насиченими червоними винами та ароматними білими.
Palette - найкомпактніший апелласьйон Провансу. Тут виробляють тонкі та вишукані вина всіх типів - червоні, білі та рожеві.
Les Baux De Provence — «найспекотніший» апелласьйон. Виноградники у цьому регіоні розкинулися на альпійських схилах. Тут домінують червоні вина зі складним букетом та багатою структурою.
Coteaux Varois – регіон, виноградники якого розташовані на прохолодних схилах. Білі та рожеві вина цього регіону мають гарну кислотність та цікаві букети та структури.