Ідея створення рома 327 X.O. пов'язана з першими згадками цукрової тростини в історії. У 327 році до н. під час походів Олександра Македонського в Індію було вперше згадано та описано цукрову тростину: «В Індії є очерет, який приносить мед без допомоги бджіл. З нього роблять п'яний напій, хоча рослина не приносить плодів» (Неарх, 327 до н.е.).
Спирти для рому 327 X.O. виробляються в Гайані, Гватемалі, Панамі та Венесуелі. Купаж спиртів здійснюється у Венесуелі, і тут же відбувається перший етап витримки майбутнього рому. Після 4 років витримки в тропічному кліматі спирти переміщують до Європи, де ром витримується ще 3 роки.
Для витримки 327 X.O. використовуються бочки з французького, американського та кавказького дуба. При цьому внутрішня поверхня бочок обробляється спеціальним блендом із екстрактів тропічних фруктів, ягід та спецій. Така підготовка діжок триває кілька місяців і є по-справжньому унікальною технологією. Такий метод обробки бочок дозволяє отримати дуже гармонійний фруктовий смак та делікатний аромат спецій та ягід.
На завершення свого шляху майбутній 327 X.O. вирушає до Естонії, де у партнерстві з одним із найстаріших у Європі алкогольних виробництв МОЄ Distillery, спирти розбавляються найкращою підготовленою джерельною водою неперевершеної якості. Ром розливається розливається по пляшках вручну, забезпечуючи ексклюзивність та унікальність кожної пляшки та кожної партії.