В даний час «Столі» експортується в більш ніж 150 країн світу.
Stoli – виробляється в Латвії на підприємстві «Latvijas Balsams», заснованому в Ризі в 1900-му році, виключно зі спирту виробництва «Альфа».
Особливості виробництва
Stoli виробляється в Латвії на підприємстві «Latvijas Balsams», заснованому в Риге в 1900-му році, виключно зі спирту виробництва «Альфа». Дистиляція проходить 3 рази з відсікання так званих «голів» і «хвостів».
Спирт останнього покоління «Альфа» створений із застосуванням самих передових технологій очищення. Сировиною для його виробництва служить ярова пшениця, озима пшениця і ячмень (у відмінності від інших спиртів («Базис», «Екстра», «Люкс»), які виробляються із суміші зерна і картоплі). Основна відмінність спирту «Альфа» від інших спиртів – попередні вимоги до вмісту метилового спирту – не більше 0,003%, тоді як для спиртів «Люкс» і «Екстра» цей показник – 0,02%. На мові споживача це означає, що «Stoli» виробляється з кращого і самого чистого спирту.
Крім особливостей використання унікальної сировини при виробництві, варто звернути увагу на 4 стадії фільтрації спирту. Перша стадія фільтрації проводиться з використанням кварцевого піску, друга – з використанням вуглю, третя – ще раз з кварцевим піском, а завершальна – з використанням фільтр-пресів останнього покоління.
Водка Stoli сертифікована і виробляється в повній відповідності зі строгими критеріями законів Кашрута* або, іншими словами, є Кошерною водкою*.
За всю історію свого існування горілка Stoli була удостоєна бізлічі нагород на міжнародних виставках та конкурсах. Серед останніх – золоті медал, присуджені відомим журналом «The Spirits Business Magazine» в 2010 році, 8 медалей, отриамних на престижному щорічному конкурсі алкогольних напоїв в США – «The Beverage Testing Institute’s International Review of Spirits», а також найвища нагорода на «International Spirits Challenge» в 2014 році.
*«Кошер» – це древнє єврейське слово, в перекладі позначає «годний» або «відповідний». Іудаізм передбачає строгі вимоги не тільки до їжі, яку повинні вживати віруючі іудеї, але також і до міцних алкогольних напоїв. Встановлені століттями правила поширюються на сам напіток і сир'є, з якого він був виготовлений. Звичайно, особливий інтерес кошерна водка викликає у тих, кому ця продукція безпосередньо адресована — у євреїв, які дотримуються релігійні традиції. Виробництво кошерних напитків супроводжується дотриманням ряду обов'язкових умов. Усі матеріали, які використовуються в процесі приготування вина, в основному виробляються на європейських заводах під контролем Правових інститутів кашруту в Європі, теж повинні бути кошерними. Процесс изготовления водки с соблюдением правил кашрута хлопотный и дорогостоящий.